Geplande Route


Geplande route fietstocht naar China weergeven op een grotere kaart

Gefietste Route


Fietsroute Nederland - Nieuw Zeeland weergeven op een grotere kaart

donderdag 9 mei 2013

Van NL t/m BG

Samenvatting van de eerste 40 dagen:
3100 km gefietst in 185 uur netto tijd en inmiddels 10 landen gehad. Temperatuur van -7 graden in de nacht tot 48 graden (in de tent) :-) 
De verschillen van west naar oost is best groot, in vele opzichten. Bv de wegen. Tot Hongarije heel goed te doen. Vanaf Hongarije tot Bulgarije noem ik het gemakshalve maar 'lapjesasfalt'. De gaten proberen ze met een laag asfalt 'netjes' weg te werken. In Bulgarije nemen ze daar de moeite niet eens meer voor. Met de fiets zijn ze nog enigszins te ontwijken. Ben blij dat we alleen overdag op de weg zijn :-) Het leven in het westen lijkt bij velen 'ieder voor zich' te zijn, terwijl in het oosten het familiegevoel en saamhorigheid veel belangrijker is. Ook zijn ze veel gastvrijer. Op de camping wordt je uitgenodigd voor een bbq, gelukkig is er voor Iris ook nog sla, brood en kaas, en elders zijn ze nieuwsgierig naar je reis en ben je welkom voor een kop koffie of thee. Overal wordt je begroet maar ook aangestaard, alsof we van een ander planeet komen :-) Boodschappen doen en af en toe uit eten wordt ook steeds goedkoper. Als je dan ook nog bedankt in hun taal uitspreekt ben je al bijna 'hun vriend' :-) Een kleine moeite waarvoor je een grote glimlach terugkrijgt. 
De fietsen hebben het geweldig gehouden. Mijn dank nog voor Alex en Melvin van KL2000, die mij het fietsvak enigszins geleerd hebben en de fietsen helemaal rijklaar hebben kunnen krijgen voor de grote tocht. Uitkomst tot op heden; een verzakte zadel en een balhoofd die   vastgezet moest worden bij mijn fiets. In Duitsland. 
Zelf denk ik dat dit ons makkelijkste route is geweest. Zometeen zitten we in Georgië en ook meteen buiten Europa. Ik weet niet wat er dan allemaal op ons af gaat komen, maar dat is ook juist de uitdaging. Daarnaast worden ook nog voor een week vergezeld door William die met ons door Georgië gaat fietsen. Gezellig.
Laat de volgende uitdagingen maar komen en ook de foto's (als internet ook meewerkt).

Zsolt

3 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen dat de saamhorigheid zo verandert als je verder van het westen komt. Ik ben benieuwd hoe dat verder op jullie reis ervaren. Heel veel succes verder en plezier onderweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben jalours. De foto's zijn nu al geweldig, maar straks georgie wordt helemaal mooi :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed allemaal
    Geniet er maar van
    Veel plezier, en wees voorzichtig
    René en Christel X

    BeantwoordenVerwijderen